Reflexologische consulten, klachtverlichtende & stressverlagende massages

Massages

Er zijn diverse massages die ik aanbied, alléén de reflexologische consulten komen in aanmerking voor een vergoeding via de zorgverzekeraar, kijk hiervoor even op de tarieven pagina. 
Reflexologische consulten kun je inzetten voor zeer veel verschillende klachten en problemen, lees daarvoor verder onder het kopje reflexzonetherapie.

Houd je van een stevige massage, of heb je flinke knopen/pijn in je lichaam, kies dan altijd voor Tuina (en eventueel cupping).

Houd je van een stress reducerende massage kies dan voor de andere massages. 

Op deze pagina vindt je al onze massages nog eens op een rij, met wat meer beschrijving erbij zodat je wat meer informatie kunt lezen over de massage die je interessant vindt. Al onze massages zijn natuurlijk ook middels een bon als cadeau te geven! 

Reflexologisch consult

Je krijgt een algehele reflexzonemassage. Ik stel een behandelplan op, of gebruik een speciaal protocol (bijv. de lymfedrainagemassage op de voeten) om de klachten te verlichten waar je mee komt. Naar gelang de klachten kies ik in overleg wat we gaan doen: voeten/onderbenen (meest gangbaar), of juist armen & handen, of misschien is er oor-, gezichts-, of rugreflexologie nodig. Meer informatie over wat reflexzonetherapie kan doen: Reflexzonetherapie.


Tuina lichaamsmassage

De Tuina lichaamsmassage is een algehele lichaamsmassage. Van hoofd tot  voeten wordt je gemasseerd. Eventuele knopen kunnen even extra meegenomen worden, zodat de spieren weer soepel worden. De massage duurt zo'n 50/55 minuten. Je spieren weer ontspannen en knoopvrij? Deze massage is heel geschikt!
De Tuina wordt ook aangeboden als rug/schouder/nek massage van 30 of 45 minuten, ook hiermee kun je verlichting krijgen van rug/nek & schouderklachten. 

Chi Nei Tsang (Buikmassage)

Chi Nei Tsang is massage van de buik en alle in de buik gelegen organen. Het is een diepgaande massage, waarbij de organen meer ruimte krijgen, knopen en ophopingen worden verwijderd en emoties vrij kunnen komen. De massage duurt maximaal 45 minuten, naar aanleiding van de klachten en wat ik voel in de buik, bepaal ik welke delen op dit moment de meeste aandacht nodig hebben en daar zal ik mij op richten. 

Aroma-Touch Massage

De aroma-touch Technique is een heerlijk stress reducerende massage waarbij gewerkt wordt met de pure essentiële oliën van DoTERRA. Deze oliën worden puur op de huid gebruikt. De rug/schouders/nek, en de voeten worden lekker gemasseerd. Deze massage is heerlijk om even lekker bij te komen, je loopt heerlijk geurend en ontspannen de deur weer uit! De massage duurt zo'n 45 minuten.

Ayurvedische massage

Deze heerlijke massage is een totale lichaamsmassage, een echte wellness massage van hoofd tot voeten. Bij deze massage wordt gewerkt met warme kruidige ayurvedische olie. Met heerlijke strijkingen en de warme olie is dit een echte verwennerij voor jezelf. Deze massage duurt zo'n 75 minuten.


Chakra rugmassage

Een massage om weer even bij jezelf te komen, vol strijkingen, vol aandacht voor de chakra's. Deze massage laat je weer even goed ontspannen en bij jezelf komen, wèg stress! Deze massage duurt zo'n 45 minuten. 

HotStone massage

Lekker bijkomen met een hotstone massage? Dat kan ook! Met heerlijk warme stenen wordt de achterkant van je lichaam gemasseerd. Terwijl je warme stenen op je rug krijgt, beginnen we bij de benen, en werken zo verder naar boven. De warmte van de stenen waarmee gewerkt wordt, is weldadig, zeker bij koud weer. De massage duurt zo'n 45 tot 50 minuten. 


AnShen massage

De AnShen massage is een heerlijke Wellness massage. Deze massage duurt 25 tot 30 minuten. Ideaal om snel even de stress te reduceren. Rug, nek, schouders en hoofd worden allemaal mee gemasseerd. 

Dorn Methode

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een zachte manier een beenlengteverschil en scheefstand in bekken en wervelkolom gecorrigeerd wordt. De methode is ontwikkeld door Dieter Dorn. Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van een eventueel beenlengteverschil, waarna we naar boven toe verder werken om het bekken en de wervelkolom weer recht te zetten. De cliënt beweegt zelf armen/benen/hoofd tijdens de correctie. Pijnklachten zullen vaak direct verminderen. 
Contra-indicaties: Osteoporose, (Wervelkolom)tumor of uitzaaiïngen/kanker, wervelfracturen van doornuitsteeksel, ontstekingen aan de tussenwervelschijven, verlammingen, zwangeren pas vanaf 16 weken. 

Breuss massage

De Breuss massage is een massage van de hele wervelkolom met de tussenwervelschijven. Rudolf Breuss ontwikkelde deze massage en ontdekte dat deze zich goed laat combineren met de Dorn Methode.

Bij deze zachte wervelkolom massage gaan we ervan uit dat er wel gedegenereerde tussenwervelschijven bestaan, maar dat deze d.m.v. deze massage gestimuleerd kunnen worden zich te verbeteren en regenereren. Problemen als hernia, en ischias zijn met deze methode goed en veilig te behandelen. 

Contra-indicatie: zwangerschap. Gebruik van antidepressivia dient ook gemeld te worden want deze massage kan de werking hiervan verzwakken. 

Face-cupping*

Even heel wat anders? Laat dan je gezicht masseren met cups! Doordat de cups bewegen, krijg je geen rode rondjes in het gezicht, maar wordt wél de doorbloeding gestimuleerd. Daarnaast komt het bindweefsel los, en wordt je gezicht met heerlijke producten van Chi verzorgd. De Face-cupping is ook te boeken in combinatie met een reflexzonemassage of een half uurtje tuina massage. De behandeling duurt zo'n 20 tot 30 minuten. 

*Let op: bij 1 op de 100 mensen kan het voorkomen dat er een lichte verkleuring in het gezicht ontstaat. Dit is over het algemeen niet het geval, maar voor het geval dát is een waarschuwing wel zo prettig. 


Cupping-lichaamsmassage

Een hele fijne manier om je lichaam los te maken, van rustig losmaken tot het bindweefsel stevig losmaken, is cupping. Met zachte siliconen cups wordt je hele lichaam meegenomen, rug/benen/buik en gezicht. 
Veel mensen zijn bang voor de cupping-kiss, dit is alleen als ik de cups laat staan op één plek, maar bij deze massage worden ze bewogen, wat zorgt voor een (diep)rode kleur van de huid die binnen een paar uur tot maximaal 3 dagen wegtrekt. 
Wil je iets aan je cellulitis doen? Dan is dat zeker mogelijk met cupping! Vraag naar de mogelijkheden.