Reflexologische consulten, klachtverlichtende & stressverlagende massages

Dorn Methode

Heb je last van rugklachten (maar ook andere klachten van bekkenproblemen tot aan darmklachten), dan kan dit komen door een beenlengteverschil, verkeerde stand van het bekken en een wervelkolom die scheef is gaan staan. 
Door een val, een verzwikking, een ongeluk, mis-tillen, etcetera, kan het gebeuren dat je een beenlengteverschil hebt gekregen. Je heup schiet een klein stukje 'uit het lood', en daardoor ontstaat dit beenlengteverschil. 
Beenlengteverschil kan leiden tot een scheef bekken, wat weer kan leiden tot scheefstand van de wervelkolom. Er ontstaan pijnklachten. 


De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een zachte manier een beenlengteverschil en scheefstand in bekken en wervelkolom gecorrigeerd wordt. De methode is ontwikkeld door Dieter Dorn. Tijdens deze behandeling beginnen we met het corrigeren van een eventueel beenlengteverschil, waarna we naar boven toe verder werken om het bekken en de wervelkolom weer recht te zetten. De cliënt beweegt zelf armen/benen/hoofd tijdens de correctie. Pijnklachten zullen vaak direct verminderen. De methode kan ook heel subtiel helpen: u had een (bijkomende) klacht, en merkt pas een paar dagen ná de behandeling dat deze (ook) verdwenen is.  

Contra-indicaties: Osteoporose, (Wervelkolom)tumor of uitzaaiïngen/kanker, wervelfracturen van doornuitsteeksel, ontstekingen aan de tussenwervelschijven, verlammingen, zwangeren pas vanaf 16 weken. 

Breuss massage en Dorn Methode

De Breuss massage is een massage van de hele wervelkolom met de tussenwervelschijven. Rudolf Breuss ontwikkelde deze massage en ontdekte dat deze zich goed laat combineren met de Dorn Methode.

Bij deze zachte wervelkolom massage gaan we ervan uit dat er wel gedegenereerde tussenwervelschijven bestaan, maar dat deze d.m.v. deze massage gestimuleerd kunnen worden zich te verbeteren en regenereren. Problemen als hernia en ischias zijn met deze methode goed en veilig te behandelen. 

Contra-indicatie: zwangerschap. Gebruik van antidepressivia dient ook gemeld te worden want deze massage kan de werking hiervan verzwakken. 

Maak hier online een afspraak voor de Dorn Methode

Maak via deze link een afspraak voor een combinatie: Dorn Methode en Breuss.